Anasayfa » Haberler


5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ'NDE TOD MARMARA ŞUBESİ, "İSTANBUL'UN EKOSİSTEMİ, "ÇEVRE SORUNLARI VE EKOLOJİK YIKIMLAR: MÜCADELE YOLLARI" İSİMLİ PANEL

 05.06.2023

Dünya Çevre Günü'nde TOD Marmara Şubesi, Sarıyer Belediyesi, Kuzey Ormanları Savunması ve Çevre mühendisleri odası İstanbul Şubesi ile birlikte "İstanbul'un Ekosistemi, Çevre Sorunları ve Ekolojik Yıkımlar: Mücadele Yolları" isimli panel düzenlendi.

 

Panelde Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şube Başkanı Sezai Kaya, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Keskinkılıç Tuncer ve Kuzey Ormanları Savunması Sözcüsü Alper Turaç konuşmacı olarak katıldılar. Panelde, İstanbul'un ekosistemi ve çevre sorunlarına odaklanılarak, bu sorunlarla mücadele edebilmek için yöntemler ve çözümler üzerine değerlendirmeler yapıldı.

 

Soru cevap kısmının ardından 4 Haziran pazar günü Sarıyer belediyesinin ev sahipliğinde Hacıosmanda bulunan Atatürk Kent Parkında etkinliğe katılanlar için doğa yürüyüşü düzenlendi.

 

Doğa yürüyüşü, katılımcılara Atatürk Kent Ormanı'nın ekosistemini ve bitki örtüsünü daha yakından tanıma fırsatı sağladı. Doğanın sunduğu güzelliklerle bir araya gelerek, ekolojik dengeye duyarlılık konusunda bilinçlenme ve farkındalık oluşturma amacıyla yapılan bu yürüyüş, katılımcılar arasında büyük bir ilgi ve heyecan uyandırdı.

 

Bu önemli etkinlik, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde yaşanan ekolojik yıkımların boyutlarının ve etkilerinin tartışılmasına katkı sağladı. Ayrıca, ekolojik yıkımla mücadelede önemli adımların atılması gerektiği vurgulandı.

 

TOD Marmara Şubesinin hafta boyunca süren etkinliklerinin devamında ilkokul öğrencilerine ziyaretler gerçekleştirildi. Üyemiz Nail Özer tarafından

3. sınıf öğrencilerine orman, orman yangınları ve katı atık (çöp) dönüşümü hakkında bilgiler verilerek Genel merkez tarafından bastırılan Yenice Ormanları Boyama kitabı dağıtıldı.



FAALİYETLER

HİZMETLER

İLETİŞİM