Anasayfa » Haberler


AYDOS ORMANLARINDAKİ TAHRİBATI DURDURMAK İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR.

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içinde bulunan ve Sancaktepe İlçesi Samandıra Mahallesinde yer alan Aydos Orman alanında izinsiz ve hukuksuz bir şekilde ağaç kesimi yapılmakta, vatandaşın her zaman girebildiği ve gezinti yaptığı ve halen Mesire Alanı olarak hizmet aldığı orman alanına girişlerin engellendiği ve toprak döküldüğü, alanın şantiye sahasına dönüştürüldüğü ve yeni yollar açılmakta olduğu, kısaca; gece gündüz iş makinaları ile orman alanında tahribatın sürdürüldüğü endişe içinde yöre halkı tarafından izlenmektedir.

 Aydos Ormanı, ağaç ve bitki çeşitliliğinin yanında Türkiye’de çok az yerde bulunan İstanbul Çiğdemine (Ümraniye Çiğdemi) ve Gölet Balıkçıllara da ev sahipliği yapmaktadır.  Ayrıca İstanbul’un yenilebilir mantar çeşitliliği en yüksek orman alanlarından biri olup çok sayıda endemik bitki türünü barındıran Aydos Ormanları göçmen kuşların da önemli dinlenme alanlarındandır.

,Alanın girişinde yer alan Tabelada,  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Aydos Orman Alanının Millet Bahçesi olarak ihale edildiği görülmektedir.

TOKİ tarafından ihale edilen ve mevcut yasalara aykırı bir şekilde sürdürülen bu faaliyetler, betonlaşma, ağaçların katledilmesi, ormanda yaşayan birçok hayvanın yok olması, balıkçılların evsiz kalması, ormanın çöp alanına dönmesi, piknik ve ateşin denetimsiz hale gelmesi sonucunda orman yangınlarına davetiye çıkaracağı açıktır.

Orman Bölge Müdürlüğünün aşağıdaki soruları yanıtlamasını istiyoruz:

  1. Aydos ormanlarında TOKİ tarafından faaliyeti yürütülen alan Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Devlet Ormanı mıdır?
  2. Bahsi geçen alan halen Mesire Alanı olarak mı kullanılmaktadır?
  3. Mesire Alanı olarak kullanılıyor ise TOKİ’nin alandaki faaliyetini ve Millet Bahçesi adı altında yürütülen çalışmalardan Bölge Müdürlüğünün izni ve bilgisi var mıdır?
  4. Eğer Bölge Müdürlüğünün izni dahilinde yapılan bir faaliyet var ise hangi yasal zeminde bu faaliyetler yapılmaktadır?

Aydos Ormanlarının İstanbul’un ve yörenin oksijen deposu olarak kalmasını ve muhafaza edilmesini istiyor ve Aydos Ormanlarını tahrip eden bu izinsiz ve hukuksuz faaliyetlerin durdurulmasını bekliyor ve sorumlular hakkında gerekenin yapılması için mücadele ediyoruz. Bu bağlamda gerekli olan tüm mücadeleyi göstererek hukuki surecide TOD Marmara Şubesi olarak başlatmış bulunmaktayız.



FAALİYETLER

HİZMETLER

İLETİŞİM